Duminică, 22 iulie 2018, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 67 de ani.

Milano 21 iulie  2018

Cu ocazia împlinirii a 67 de ani de viață  , este firesc ca gândul românilor, fie de acasă, fie de peste hotare, să se îndrepte către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, cel ce îi poartă în rugăciunile sale și le este mijlocitor înaintea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Este un deosebit prilej de a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă asupra celui care prin osteneală, dăruire și stăruință, contribuie la propovăduirea Evangheliei și a valorilor fundamentale, moștenite de veacuri. Împlinitor al îndemnului Mântuitorului, „Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34), Preafericirea Sa arată că blândețea, iubirea și credința sunt virtuțile care trebuie să îl însoțească pe un păstor de suflete care a renunțat la cele pământești pentru a moșteni Împărăția cea cerească, împreună cu cei care i-au fost încredințați spre păstorire.

Într-o vreme în care Biserica este ținta nenumăratelor atacuri venite din partea celor care promovează desacralizarea lumii și „îndumnezeirea” omului, lucrarea pastorală a Preafericirii Sale este una intensă, oferindu-ne certitudinea că Ortodoxia va continua să fie parte din sufletul românesc.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate, pace, bucurie și spor în păstorirea credincioșilor.

Întru mulți și fericiți ani, Preafericirea Voastră!

+ Avondios

Vicar General al Mitropoliei de Aquileia

 

 

Lasă un răspuns

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Scopri di più da METROPOLIA ORTODOSSA DI AQUILEIA

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading

Scopri di più da METROPOLIA ORTODOSSA DI AQUILEIA

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continue reading