La mulți ani Patriarhului Daniel

 

IMG_2496.JPGIeri Dupa cum știm , Patriarhul Daniel al României , a implint 66 de ani . Chiar dacă nu este “patriarhul ” meu din punct de vedere jurisdicțional , gândul meu merge spre Prea Fericirea Sa . A luptat mult , a dus biserica Ortdoxa Romană la nivelul înalt al bisericilor locale de renume , a reușit sa împlinească visul milenar al romanilor de a avea o catedrala, semn al mândriei naționale și ortodoxiei , chiar dacă mulți “atotștiutori și proclamați intelectuali ‘” strigau din ființa ignorantei lor “vrem spitale și nu catedrale ” , ce sa facem noi dacă in aceasta sintagma exista și un adevăr, adevarul ca suntem o nație și societate bolnava …..bolnava de invidie și răutate, din păcate !

Prea Fericitul Daniel ieri a împlinit 66 de ani . Ani grei de străduința , devotament și munca in folosul bisericii și a națiunii. Remarcabila este smerenia Prea Fericirii Sale , care a decis sa își celebreze sărbătoarea in duhul călugăriei, dând dovada de mare înțelepciune și smerenie . Remarcabila, este de-altfel liniștea absurda a presei romane care a trecut cu vederea acest lucuru , probabil este prea ocupată cu scandalurile și senzaționalul unor cazuri totuși izolate in BOR . Grea este încercarea Prea Fericite părinte in aceasta perioada , dar sunt convins ca Maica Domnului veghează asupra inimii Prea Fericirii Voastre .

Ma aliniez și eu Prea Fericirea voastre , multora ,acelora care in liniștea inimii lor se roagă pentru Prea Fericirea Voastră , dar mai ales , va transmit de aici din Italia , orașul edictului de la Mediolanum , Sincerul : La mulți și Fericiți Ani ,

Intru mulți ani Prea Fericite Părinte !

Cu prețuire și smerenie,

Arhiereul + Avondios

Lasă un răspuns

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Scopri di più da METROPOLIA ORTODOSSA DI AQUILEIA

Abbonati ora per continuare a leggere e avere accesso all'archivio completo.

Continua a leggere

%d